Pufoase sarate cu mijloc cremos

de epurasha2bb in Aperitive / Garnituri, 4 Apr 2011 | 4099 vizualizari

 

O idee pentru un aperitiv gustos si foarte pufos cu un mijloc cremos din branza topita si ardei sau cu buline de masline. Foarte bun si simplu!

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 1 lingurita malai
  • 4 lingurite de ulei
  • 8 linguri de faina
  • 2 triunghiuri de branza topita cu smantana
  • 4 masline negre mari
  • un praf de sare
  • 1 bucatica de ardei rosu capia
  • 1 varf de cutit cu bicarbonat de sodiu
  • pt.decor
  • seminte de susan
  • alune prajite si maruntite
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pufoase sarate cu mijloc cremos:

Se separa galbenusurile de albusuri, se bat spuma tare albusurile cu un praf de sare.Apoi se adauga si galbenusurile si se omogenizeaza totul cu grija.

Adaugam si o lingurita de malai amestecat cu un varf de cutit de bicarbonat de sodiu alimentar(puteti folosi in loc un pliculet de praf de copt daca vreti).

Se adauga si uleiul si se amesteca usor.Se pune in ploaie si faina si condimentul.Cand e gata aluatul nostru pufos plin de mici bule de aer se unge tava de briose cu unt/ulei si se tapeteaza cu faina sau daca aveti puteti folosi hartiute speciale.
Se pune din compozitie dar pana mai sus un pic de jumatate din forma, nu umplem de tot.Adaugam acum bucatele de masline in unele iar in altele cate o bucatica mica de branza topita in care am infipt o bucatica mica de ardei rosu.

Peste acestea dam un praf usor de faina si turnam iar cate o lingura doua de compozitie pana se acopere.

Se coc la cuptorul preincalzit la foc mediu aproximativ 25 de minute.Se presara alunele si susanul cu putin inainte de a le scoate din cuptor

Daca ti-a placut reteta noastra "Pufoase sarate cu mijloc cremos" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Plăcintă cu brânză/Pide